Hieronymus van Capelle
&
De Orkestbak

Met deze twee acts boekt u mobiel straattheater dat zowel de ogen als de oren van uw gasten zal kietelen. Met zijn accordeon en  andere instrumenten vormt Hans een unieke one-man-band in de traditie van Nikkelen Nelis.

***

Op een mooie dag in 1994 ontsloeg HIERONYMUS VAN CAPELLE zijn voltallige orkest. Alle instrumenten had hij op een vreemd soort bakfiets gezet. En sindsdien roept hij dat hij het allemaal wel zelf kan. Nou, en, tussen ons gezegd en gezwegen, dat kan hij ook! 

Maar ja, zo’n bak met een accordeon, een versterker en een half drumstel sleep je niet zo makkelijk met je mee. Dus besloot deze muzikale veelvraat eens te kijken of hij de hele boel niet om zijn nek kon hangen. En ook dat lukte: als HIERONYMUS VAN  CAPELLE  (met toeters en bellen) doet hij de herinnering aan Nikkelen Nelis herleven. Maar Hieronymus zou Hieronymus niet zijn als hij niet geprobeerd had er toch nog wat extra instrumenten aan te hangen…..

Hieronymus voelt zich vooral thuis in omstandigheden met wisselend publiek zoals winkelcentra, braderieën, openingen, ontvangsten en beurzen.

Uw publiek kijkt de ogen uit als hij alle instrumenten zelf bespeelt, zonder mechanische trucs. Voor kinderen heeft hij een bijna eindeloos repertoire aan kinderliedjes. Voor grote mensen zingt hij op z’n Nederlands, maar ook op z’n Engels en soms zelfs Frans en Italiaans. De Orkestbak kan ook spelen terwijl hij fietst (versterking van zang en accordeon met batterijversterker op de fiets).

  • One Man Band met accordeon, drums en zang
  • Te boeken als “Nikkelen Nelis” of als muziekfiets
  • Mobiel straatentertainment
  • Geschikt voor braderieën, jaarmarkten, winkelcentra en dergelijke

“Nikkelen Nelis, de straatzanger”                    (Zij kon het lonken niet laten)

“Bouncing” (compositie van Hieronymus)

Previous
Next

De Orkestbak

Previous
Next

Hieronymus van Capelle