Thema's en typetjes

Hans de Cock kan u meenemen naar vele uithoeken van de muziekwereld. Hij beweegt zich soepel door het oudhollandse accordeonrepertoire. Jarenlang speelde hij als troubadour op Middeleeuwse feesten en hield daar een repertoire aan liederen uit vervlogen tijden aan over. Hij speelde veel country- en bluegrassmuziek. Dat repertoire koestert hij, met of zonder stelten, nog steeds. En in zijn voorliefde voor edelkitsch mag hij nog steeds graag een stapje over de oostgrens maken voor een stevige schlager.

***

U hebt een feestje in Bourgondische, Breugheliaanse of Middeleeuwse sfeer? Als pittig belegen troubadour HIERONYMUS zingt Hans liederen uit de tijd dat een man nog een man en een woord nog een woord was. Hij is gestoken in een kostuum waarmee hij niet alleen in de 16e eeuw indruk zou hebben gemaakt op de dames, die hij bovendien weet te bekoren met zoetgevooisde minnezang. Maar hij zingt ook liederen van passie, rampspoed, doodslag en overspel. Natuurlijk bevat elk lied een diepzinnige moraal en een pakkend refrein. 

***

Bent u op zoek naar iets in de country & western sfeer? Double Nickels is het duo waarin Hans zijn liefde voor traditionele Amerikaanse klanken ten gehore brengt. Met een stevig aangezette “twang” zingt hij de grote hits van Hank Williams, Patsy Cline, Dolly Parton en Linda Ronstadt. Lang was Double Nickels een duo met gitaar en contrabas. Maar de laatste jaren heeft ook de ukelele een prominente plek gekregen. 

***

Ook de Hillbilly Twins vertolken dit repertoire, maar dan in een verrassend kostuum en op stelten! Meer informatie vindt u hier.

***

Der Lustige Hänsel is een uiterst gedreven vertolker van het Duitse en Oostenrijkse lied. De Valentijnstroubadour brengt zoetgevooisde minnezang, natuurlijk, maar zeker niet alleen op 14 februari. U kunt met Hans alle kanten op!

  • Hollandse accordeonist
  • Middeleeuws troubadour
  • Country & Western muziek
  • Countrymuziek op stelten
  • Duitse klassiekers

   Troubadour Hieronymus: “Mina, een     wees uit Capelle” (eigen compositie)

Double Nickels: “Who’s a-gonna

shoe your pretty little feet”

Double Nickels:                                               “The last thing on my mind”

Troubadour Hieronymus

Double Nickels

Hillbilly Twins

Valentijnstroubadour