Zeemansliederen

Een evenementen op het water of een feestje aan de kade met een nautisch tintje? Als u zanger/accordeonist Hans de Cock en zijn collega muzikanten van Duo en Trio Bakboord boekt zit u goed! Zij bezingen het harde leven ver van de kade, waar de geliefden (hopelijk) nog steeds op hen wachten. Hun liederen verhalen van schipbreuk en ontberingen, van kielhalen en vaten met rum. Zeemansliederen lopen maar zelden goed af: Hans garandeert minimaal één slachtoffer per lied én een bijzonder hoog meezinggehalte! En natuurlijk is de accordeon daarbij een sfeermaker bij uitstek.

Daarnaast doet Hans in de verschillende bezettingen moeiteloos een greep uit het Nederlandstalige repertoire uit grootmoeders tijd. Amsterdams? Rotterdams? De Ramblers? Verzoekjes zijn welkom, roept u maar!

***

Hans speelt samen met verschillende collega’s. Duo Bakboord bestaat uit Hans op accordeon en gitaar en één van de contrabassisten Peter Wassenaar, André van Son of Fons Toonen. In Trio Bakboord wordt dat duo aangevuld met Thijs Simons of Fons Toonen op drums of cajon. 

***

De Gebroeders Brekebeen is een nautische steltenact in een zeer verrassend kostuum. Ondersteund door het schippersklavier zingen zij uit volle borst hun zeemansliedjes terwijl uw gasten zich afvragen of er nou écht iemand onder dat pak zit. Straattheater van hoog niveau, uniek in Europa! Kijkt u voor meer informatie en video opnames hier.

*** 

Twee Hoog: nautische muziek op stelten
De meeste muzikanten staan liever met beide benen op de grond. En de meeste steltlopers wagen zich niet aan muzikale uitstapjes. Twee Hoog schrikt niet terug voor de combinatie van beide. Suzanne en Hans zingen het Nederlandse lied in alle toonaarden, maar vooral: op hoog niveau. Dit muzikale duo torent hoog uit boven uw publiek en vormt daarmee een verrassende blikvanger op elk evenement. Kijkt u voor meer informatie en video opnames hier. 

***

Suzanne en Hans kunnen natuurlijk ook zonder stelten optreden. Het repertoire blijft dan in principe hetzelfde, maar omdat ze allebei daarnaast een eigen senioren-programma hebben, kan daaruit ook worden geput.

  • Zeemansliederen / shanties
  • Schippersklavier (accordeon) en zang
  • Hoog meezinggehalte
  • Ook te boeken als steltenact

        Aan de Amsterdamse Grachten           (solo op elektronische accordeon)